Gedachtengoed
Ik heb een fascinatie voor vernieuwings- en samenwerkingsprocessen. Waarom hebben we moeite met verandering terwijl dat het enige constante in ons leven is?
Mijns inziens gaat het probleem niet om het veranderen op zich, maar om het gevoel er geen controle op te hebben. Dat gebeurt vooral wanneer mensen geen helder beeld hebben van hun eigen doelen en van hun eigen grenzen. Met een duidelijke focus is het makkelijker om open te staan voor de uitdagingen die op je af komen, want dan is het duidelijk wanneer en hoe je moet bijsturen.
De tweede vraag die mij fascineert is waarom het zo moeilijk is om een ander werkelijk te begrijpen én om begrepen te worden? Ook hier gaat het mijns inziens om het zoeken naar een balans in het vasthouden, loslaten en toelaten van gedachten, gevoelens en andere zienswijzen.
De basis hiervan ligt in het aangaan van verbinding: met jezelf en met anderen. Verbinding is daarom de onderlegger waar mijn werkwijze zich op stoelt. Mijn benadering is eclectisch en gekleurd door de opleidingen die ik heb gedaan op het gebied van gestalt, voice dialogue, systeemopstellingen en (transformatieve) mediation aan de 'zachte' kant, en performance management, competentiemanagement, toepassing van diverse business modellen en juridische kennis ten aanzien van arbeidsconflicten aan de 'hardere' kant.
Ik combineer vanuit deze verschillende achtergronden een zorg voor de relatie en een focus op het resultaat vanuit een coachende houding. Ik vertel u niet hoe u moet werken en wat u moet doen. Ik help u om zelf uw weg daarin te vinden.